Efter ett tag börjar Brynäs skapa fler chanser i anfallszon.

Leksand utökar ledningen till 2-4 genom nr 41 Martin Karlsson.

Period två!

Leksand tar tar ledningen genom nr 13 Jon Knuts ass. nr. 8 Robin Johansson.

Brynäs kvitterar reducerar till 2-2 genom nr 10 Johan Larsson.

Leksand tar ledningen efter Marskströms lilla tabbe genom nr 331 Fredrik Andemark.

Som nu ser så blev slut resultatet efter andra perioden 2-3 efter en liten tabbe av Markström då kan missade att sätta ner benskyddet på ísen och pucken gled in precis under benet.
Det var synd att det skedde, men nu gäller det för Brynäs att tagga till om de vill vinna.

Vi får se hur det blir. Det är en hel period kvar och vad som helst kan hända!

Peace out//MB

J-20 SM final!!!

Tjena tjena!

Nu sitter man ju i Globen med Vera och tittar på J-20 finalen. Första perioden är nu slut och det står 1-1 mellan Brynäs - Leksand.

Första perioden:

Jag kom lite sen och det hade gått ca 9 min. Då stod det 0-1 till Leksand. Vet inte vem som gjorde målet men kanska skriver det sen om jag hittar informationen.
Brynäs kvittterar sedan till 1-1 genom Jakob Silfverberg. Sedan fortsatte perioden mållöst.

Nu börjar andra perioden skriver sen ;)

Taken by: Moi!

J-18 SM!!

Hejsan!

Igår spelades finalen i J-18 sm. Det var Brynäs - DIF som spelade. Det var en riktigt spännande match, som jag och min lillebror Daniel bevittnade i Globen.

Brynäs hade spelmässigt övertaget och åkte mer skridskor. De skapade fler chanser men Djurgårdens målvakt Marcus Due-Boje. Helt otrolig målvakt som har otroliga talanger. Det är ett namn man ska lägga på minnet.
Brynäs tar ledningen i med 1 - 0 i första perioden genom nr 11 Josef Vasiljeff. De spelar bra men får inte så många skott på mål.

Andra perioden:

Brynäs fortsätter att spela bra och går starkt på avslut. Due-Boje fortsätter att kämpa i mål och Djurgården åker fortfarande inte skridskor utan glider mest omkring. Efter ett tag så skräper sig Djurgården och börjar åka skridskor i både anfall och försvar. Vilket även leder till att Djurgården gör ett mål. Detta sker genom 38, Rasmus Holmén.

Tredje perioden:

Den tredje perioden har ett högre tempo. Man kan känna spänningen, båda lagen har fortfarande en chans, vem kommer göra ett mål. Ett mål görs helt plötsligt av målsugna Brynäsm genom nr 16 Karl Johansson sätter pucken í mål. Sekunderna innan har Djurgårdens Andreas Jonsson satt sig i båset 2+10 för checking to the head.
När det var tre minuter kvar plockas Due-Boje ut i hopp om att Djurgården ska kunna göra åtminstånde 2-2. Men Brynäs kämpar på och gör 3-1 genom Felix Eriksson och 4-1 genom Johan Larsson.
Det är så matchen slutar.

Sammanfattning:

Vilka som förtjänade att vinna, baserat på spel och motivation från starten är det ingen disskusion om. Brynäs var igång från nedsläppet och visade att de inte tänkte ge sig. Deras nr 8 Linus Fröberg (som jag hoppas vi får se mer av nästa år), spelade så ren, fin och enkel hockey att det nästan inte går att drömma om. Djurgårdens nr 46 Pontus Åberg, stod helt klart ut i matchen också. De visade båda spelskicklighet och varför de förtjänade att vara i finalen.

Imorgon blir det final och bronsmatch i J-20 SM. Bronsmatchen är mellan SAIK - Luleå HF och spelas klockan 12.00 i Globen. Finalen spelas mellan Brynäs - Leksand och börjar klockan 15.30 i Globen.

Jag vill även tacka Vera Bergström en snabbis för att hon fixat min blogg igen :D Tack gumman you are my star!

Idag börjar semifinalerna!!

Hejsan!

Precis som jag sa tidigare så ska jag inte blogga konstant utan jag kommer blogga när jag kan.
Just nu pågår det två semifinaler. Jag kommer kommentera lite snabbt, vet inte vilka som har gjort alla mål dock men jag.

I djurgårds matchen står det 1-3, målet i Linköping Tony Mårtensson.
Djurgårdens målgörare är: Jimmie Ölvestad, Andreas Engqvist och Kristofer Ottosson. Det är ett högt tempo och ser riktigt bra ut.

Kristoffer Ottosson                 Jimmie Ölvestad                   Andreas Engqvist

I Skellefteå - HV71 matchen så står det 0-0 och matchen har inte speciellt högt tempo, vilket är något som det borde vara i semifinalen. Man hoppas att tempot höjs i 3:e.