Sverige vs Finland!

Hejsan!

Idag är det nyår och jag sitter i Göteborg och ska snart iväg till Gothia Towers, där jag, min familj och min lillebrors lag ska fira nyår. Jag ska försöka smita in på någon av grabbarnas hotellrum och se matchen. Hört att de flesta ska samlas í ett rum. Annars så blir det den första matchen jag missar iår :(

Jag kommer dock inte kunna blogga medans jag är där för det skulle vara osocialt :P Men jag kommer anteckna om matchen och sedan skriva om det senare.

VS

Peace out//MB

Nästa match!!

Sveriges nästa match spelas den 31/12 mot Finland.
Den börjar klockan 20.00 och sänds på svt24.

Peace out//MB Godnatt

Sverige vinner ännu en match!!

Sverige vann matchen med 4-1. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta.
Sverige behövde spela lite bättre i sitt deffensivaspel. Jag vill se mer på kropp och inte att de backar bakåt och avaktar så mycket. Det var så Ryssland fick sitt ända mål.

Ryssland spelade annars bra, man undrar ju lite vad som hade hänt med dears målvakt Bokbkov.

Bäste spelaren i Sverige blev Markström. Han visade verkligen hur man ska vara en bra målvakt. Nu blir det den svenska national sången och sen är dagen slut.

Jag är sjukt trött nu så...

Jag avslutar listan imorn!!

Brodin!

Brodin utökar Sveriges ledning till 4-1 tid 5.30.
Det var ett riktigt snyggt mål och Brodins första!

Ryssland spelar i powerplay när Sveriges Jacob Josefsson åker ut 2 min för tripping tiden: 13.48

Andra perioden är slut!

Grabbarna spelade bra i generellt, men gjorde ett missatg och släppte förbi en snabb Petrov som tog chanses och gjorde 2-1.

Efter det så skärpte de sig och sedan blev det 3-1.
Så slutade även den andra perioden.

MÅÅÅLLL!!!

Tiden 18.03 så gör André Petersson sitt andra mål för denna match.
Magnus Pääjärvi-Svensson får assist poängen för att pucken snuddar vid hans klubba innan de åker till Petersson.
Han delar dock assisten med Larsson.

Rödin är tillbaka

Rödin spelar under den andra perioden, vilket är ett bra tecken. Han fortsätter att komma in under bytena.

Sverige har spelat två boxplay under denna period. De hanterar sina boxplays på ett underbar sätt.

Petrov gör mål tiden 11.29 och reducerar till 2-1. Han får ett friläga.

Tiden 11.40 åker Ryssland på en utvisning, Sverige spelar powerplay.

Boxplay

Sverige spelar bra nu i början av andra perioden. Skapar många chanser framåt.
Det slarvade dock lite bakåt men det fixade Martkström.

Tiden 2.38 Lander utvisas 2 min,

Tiden 7.04 så åker Erixon ut för holding. Sverige spelar i boxplay.

Första perioden avslutad!

Hejsan!

Nu kan jag skriva ett lugnt inlägg.
Den här perioden var händelsefull och rolig att se på vissa håll.

Många i Sveriges lag sticker ut och visar hur man ska spela hockey.

Min lista på årets favoriter är:

Oliver Ekman-Larsson: Står stadigt som back, men vågar även vara med i anfall.
Adam Larsson: Spelar fram snygga passningar, står stabilt som back, ser spelet på ett bra sätt.
Magnus Pääjärvi-Svensson: Helt underbart spel.
Anton Rödin: Rör sig mycket, hittar luckor och jobbar hela tiden, fram och bak.
Mattias Tedenby: Kämpar frammåt har gjort ett mål, men visar att han kan och vill gör fler.

Listan kommer forsätta men just nu börjar matchen!

Peaceout//MB

Rödin!

Rödin råkar ut för en super knätackling, men de blir ingen utvisning. Dommarna dömmer lite svagt.

Filatov och Rasmusen får 2 minuter var för roughing tiden 16.51.Spel 4 mot 4. Samtidigt ser man att Rödin går mot omklädings rummen. Man vet inte hur allvarlig skadan är. Men det var ju rätt på knäna.
Vi får hoppas på det bästa. Rödin har varit viktig i denna turnering.

Markström

Markström har regerat i målet den här situationen.
Det har också behövt med Sveriges lite halvdanna försvar. Blir många skott på mål som Markström räddar där bak.
Killen visa verkligen varför han har fått vara med två år i rad.

Nu börjar matchen!!

Nu har matchen börjat och Sverige vann första tekningen. Starten är stark och många avslut på mål redan innan 25 sekunder.

Denna match står Markström i mål. Han är stor och blockerar mycket av målet.

I Ryslandsmål så kan man se Bobkov. I gårdagens match mot Finland släppte han in 0 av Finlands 46 skott. Det säger mycket om honom. Sedan har Ryssland även andra skickliga spelar på planen som t.ex. Filiatov som alltid visar att han är en talang.

Markström har gjort två riktigt snygga räddningar. Men Bobkov har också räddat allt som kommit mot honom.

Tiden 3.32 gör André Petersson mål assist av Pääjärvi.

Sverige fortsätter att skapa chanser efter det målet och tiden 5.25 så har Tedenby ett friläge men blir fälld. Detta leder till att Sverige får spela i Power play.Det skulle dock ha varit en straff eftersom att Tedenby aldrig fick chansen att avsluta.

Strax efter Ryssland utvisning får Sverige en utvisning. Det är André Petersson som får sitta 2 min. Det blir spel 4 mot 4.

7.25 samtidigt som Ryssland blir fulltaliga gör Pääjärvi mål, med ett skott strax under blå. står nu 2-0.

Markström har presterat bra och räddat sjukt mpnga skott och Tedenby har skapat många chanser.

Match om 15 min!

Hejsan!

Nu är det snart dags för nästa Sverige match i JVM. Dagens/kvällens match kommer spelas mot Ryssland. Det är en av de mer omtalade matcherna eftersom att man förväntar sig mer motstånd än i de tidigare matcherna.
Sveriges senaste JVM match mot Ryssland avgjordes i förlängning och Sverige vann i sista minuten.

Det sägs att Ryssland har ett starkare lag med sig iår än förra året. Så vi får se hur Sverige har förbrett sig, eller rättare sagt hur Mårts bestämt sig för att spela med grabbarna. Jag personligen tror att Sverige har en stor chans att vinna, om de spelar som de gjorde mot Tjeckien. Det innebär att de inte ska slarva som det gjorde mot Österike och verkligen inte leka att de är bättre än alla andra.

Men eftersom att jag inte har en egen dator så måste jag dela med hela min familj. Just nu behöver mamma datorn och jag vet inte hur länge hon ska använda den. Så jag skriver så fort jag kan, men om det kommer väldigt sent så vet ni varför.

Kommande matcher i JVM för Sverige!

God natt!! :)

Jag ska snart sova eftersom att jag ska upp tidigt imorn.
Men innan jag gör det så tänkte jag bara informera om när de nästa matcherna är.

Sverige - Ryssland 29/12 kl: 00.00 (sänds på svt24)
Sverige - Finland 31/12 kl: 20.00 (sänds på svt24)

Sedan är det sluspel under tiden 2-6 Januari. Spelschemat för det är inte klart.

Sverige vann med 3-7!!

Nu är matchen slut och Sverige vann med 3-7. Sista målet gjordes av Oliver Ekman-Larsson tid: 19.22.
Ännu än gång så var det snyggt passnings spel. Det var skönt att se.

Anders Nilsson visade vad han kan göra. Han räddade många avgörande puckar. Det var en chans då det stod 3-5 och Nilsson gör en underbar räddning när en av Österikes spelare kommer fri och det bara är 2.10 kvar. Hade de reducerat där kunde de ha tagit ut målvakten och sedan kvitterat. Då hade det blivit en jobbig situation.

Alla spelade lite halvhjärtat idag. Jag hoppas de spelar som de gjorde under den tredje perioden, resten av matcherna.

Inget mål!

Synd, synd.

Men precis som rubriken säger så blev det inget mål för Pääjärvi-Svensson. Men tiden 18.12 så utökar André Petersson Sveriges ledning till 3-6. Det är nu 1 minut kvar och Sverige spelar i powerplay!

Spel 3 mot 5

Nu är det mindre än tre minuter kvar av matchen och dommaren kollar om pucken var inne i målet eller inte. Om den var inne så har pääjärvi gjort så att det står 3-6 i spel 3 mot 5.

Österike har 2 utvisade spelare.

3-5!

Hejsan igen!!

Josefsson har ett flertal gånger kommit in på planen och spelat sedan sin skada. Han blev tejpad och det verkar inte ha varit någon större skada.

Tiden 13.33 gör Ekholm mål och Sverige utökar sin ledning till 3-5. Sverige höjer sitt tempo och passningarna sitter som de ska. Brodin kämpr framför målet och får bort backen i Österike.

Bra jobbat grabbar.

Josefsson skadad!

Vid tekning i anfallszon efter tre minuter får Josefsson en klubba i ansiktet. Han får ett sår i ansiktet, jag vet inte hur djupt det är. Det sitter dock på hakan.

Det blir spel 4 mot 5 för Sverige och Österikes spelar blir utvisad i 4 minuter.

Tredje perioden har börjat!

Nu är tredje perioden igång. Detta är den viktigaste och avgörande perioden så det ska bli intressant att se hur de båda lagen väljer att spela.

Det viktigaste för Sverige just nu är att inte få för många utvisningar. Österike har redan visat, 2 gånger att de är bra i powerplay och att de kan prestera på topp. Något annat som är viktigt är den deffensiva delen. Sverige måste hålla tätt bak. De måste även våga skjuta och gå på mål mycket för att ska chanser.

Peace out// En supertaggad MB

Andra perioden har börjat!

Nu har jag fått tag på datorn.
Min lillebror är äntligen klar så jag kunde ta den.

Första perioden slutade 0-2 till Sverige. När jag skrev mitt inlägg tidigare så hade Österike powerplay. Det hände inget under deras powerplay och Sverige hade ett bra och säkert boxplay.

Efter ett par minuter får Sverige powerplay, inget mål görs. De skapade dock många chanser och måltillfällen. Efter 3 minuter till får Sverige ännu ett powerplay, skapar fler chanser men pucken åker ändå inte i mål. Österikes målvakt står stabilt. Tid 11.48 blir Klingberg utvisad. Österikes powerplay är händelselöst.

18.07 Sverige får powerplay. 18.31 Oliver Ekman-Larsson gör Sveriges andra mål denna match! Resterande tid av första perioden är det inget speciellt som händer, inga utvisningar och inga mål.

Andra perioden:

Sverige börjar starkt och har högt tempo. 2.40 in i perioden så gör Anton Rödin ett mål, vilket gör att det står 0-3 till Sverige.

Mindre än 3 minuter senare åker Rödin ut för hooking.
Under den utvisningen (tid: 6.54) reducerar Österike till 1-3 genom nr 6 Pallestrang. Han skjuter strax ovanför Nilssons benskydd.

9.13: Kroner i Österike utvisas 2 minuter.
9.37: Rödin i Sverige utvisas 2 minuter. Spel 4 mot 4.

Pääjärvi-Svensson skjuter mycket på mål. Grabbarna fortsätter anfalla precis som det ska vara.
Nilsson i håller tätt bakåt och släpper inte in några mer under boxplay. Han rör sig snabbt och smidigt och är en stor del av det att Sverige leder just nu.

Österike gör ännu ett mål och reducerar yttligare än gång, men denna gång till 2-3 i powerplay. Då Sverige sitter av ett lag straff p.g.a. för många spelare på plan. Tiden är 16.49 målet görs av Heinrich.

18.12 kvitterar Österike och det står 3-3, målet görs av Komarek.
19.56 Anton Rödin kommer in från båset och får en perfekt pass från Adam Larsson. Han får ett friläge och sätter pucken rätt i mål. Sverige leder nu med 3-4.

Den här matchen har många visat varför de är här. Två av dom som visar att de hör hemma här är Anton Rödin och Adam Larsson. Rödin som spelar i Elitserien lite då och då skapar chanser inte bara för sig själv men även för sina medspelare. Det är vad ett lag som vill ta sig till finalen behöver.
Sedan har vi lagets yngsta spelare. Han kämpar och visar att han vill vara där. Han ger verkligen inte upp.

Nu ser jag fram emot en spännande tredje period.

Sverige mot Österike!!

Hejsan!

Nu är Sverige matchen igång och redan efter 42 sekunder gjorde Jacob Josefson mål. Nu står det 0-1 till Sverige.
Jag kommer uppdatera  min blogg under matchens gång om jag kan, min lillebror ska använda datorn.

Österike har power play.

Matchen är slut!

WOW!

Nu är första matchen slut. Det är kul att de vann matchen, men samtidigt är det inte lika kul att de vann med så mycket. Matcherna ska vara lite tuffar, i alla fall enligt mig. Jag menar om du ska spela Junior VÄRLDSMÄSTERSKAPEN (ja jag skrev det med storabokstäver med flit), så ska man kunna ställa upp med lite motstånd.

Men annars så tycker jag att Sverige spelade bra. Man har ju sina favoriter, men jag tycker att hela gänget presterade sjukt bra. Jag hade dock velat se Hedman i truppen, men Tampa ville inte låte honom spela utan de ville ha honom i sitte uppställ i NHL.
Det kan jag förstå. Han är en stor tillgång till vilket lag han än spelar i.

Jag som skrev om hur skade fria Sverige var kanske firade lite för tidigt. Under den tredje perioden gick André Petersson av och kom inte tillbaka igen. Men vi får se hur det blir. Han kan ha gått av i förebyggande syfte.

Spel 4 mot 4

Tjeckien får en utvisning vad 2.12, spel 4 mot 4 :)

Två-siffrigt!!

Nu blev det två-siffrigt. Adam Larsson sätter 1-10 med assist av Pääjärvi-Svensson och Johansson.
Tiden 5.52.

Det var snyggt passnings spel mellan dem två. Det var många passningar och sen smällde det.

Pääjärvi-Svensson                                                Adam Larsson

Nu spelar de i power-play, som tar slut om någon sekund och Sverige får en utvisning.

Mindre än 10 minuter kvar!

Det återstår nu mindre än tio minuter eftersom att tiden går medans jag skriver :P

Men Sveriges försvar har blivit lite sämmre, men det kommer nog bli bättre. Tjeckien har fått väldigt mycket tid i Sveriges försvarszon.

Nu blev det mål av Jakob Silfverberg, med 8.39 kvar. Står alltså 1-9 och jag tror/hoppas på att det blir två-siffrigt.

Tredje perioden ahr satt igång. Jag vet att jag skriver lite sent, men jag är bara ett barn :P

Det står 1-8 efter 4 minuter. Jag har missat vilka som gjort målen, men jag kommmer försöka ta reda på det til senare.

Den coolaste räddningen denna matche skedde av Tjeckiens målvakt. Jag kan inte ens beskriva den.

Andra perioden är slut och Sverige hade solklart övertaget.
De slappnade däremot av de sista 8-5 minuterna och slarvade lite. Det var bland annat det som ledde till att Tjeckien reducerade till 1-5.

Efter den andra perioden så leder ändå Sverige med 1-6. Det har inte varit så mycket tacklingar, men några kommer fram lite då och då. Jag tror att det beror på att det är första matchen i JVM. I alla fall första riktiga matchen.

Grabbarna ser annars ut att vara i toppen form och inga skador har synts än så länge. De visar upp sina skickligheter och hur man ska spela hockey på ett roligt sett och vågar prova saker som kan innebära en liten risk, som vissa finter. Men de lyckas ju med dessa finter så det finns inget att klaga på. Även Markström i mål har fått visa sina skills. Han har räddat alla skott utom ett och han prestrar bra. Han rör sig snabbt och verkar läsa av spelet på ett bra sätt. Alla som spelade förra året verkar ha mognat lite, spelmässigt. Men inte på ett sådant sätt så att det förstör deras naturliga egenskaper men på ett sådant sätt att de kan läsa spelet bättre.

Nu inväntar jag bara den tredje perioden. Hoppas att grabbarna fokuserar även fast de leder med ganska mycket. Jag skriver efter den perioden.

Reducering och ökning!

Back again!

Nu under tiden som jag inte skrev så reducerade Tjeckien med ett riktigt snyggt mål. Det var många passningar och deet förvirrade Jacob Markström som står i mål. Mindre än 2 minuter senare ökar Sverige sin ledning så att det står 1-6. Tjeckien begär time-out.

Det ser ut som om Sverige kommer hinna göra många fler mål innan matchen är slut.

JVM has started!!

Hejsan!

Just nu pågår en JVM match mellan Sverige och Tjeckien. Jag har dessvärre inte kunnat följa hela matchen eftersom att jag har varit och tittat på Djurgården mot Linköping. Linköping vann i förlängningen med 4 sekunder återstående av matchen.

Jag kanske skriver om den sen, men just nu så fixar jag med saker till min brors cup. Men efter det så ska jag skriva om Tjeckien vs Sverige matchen som det står 0-5 i för Sverige. De är i andra perioden. Det femte målet gjordes nyss av Pääjärvi-Svensson som då gjort sitt 3 poäng i dagens match.

I am back!!

Tjenare bloggen och alla blogg läsare (om ni är kvar)!

Jag är nu tillbaka efter mitt uppehåll. Jag har kommit tillbaka lite senare än jag planerade, men men...
Imorgon börjar JVM och Sverige ska spela mot Tjeckien. Matchen börjar klockan 20.00 och kommer att sändas på svt24. De kommer sända JVM matcherna iår.
Jag kommer sitta och titta på matchen, men om jag bloggar under tiden matchen pågår eller om jag bloggar efter varje period eller om jag bara bloggar efter hela matchen får vi se.

Jag har i tidigare inlägg påpekat att jag vill intervjua någon människa som är länkad med hockey. Det skulle ju helst vara någon som spelar eller har spelat på elitnivå eller någon som håller på med människor som spelar på elitnivå. Jag bestämde mig för att leta lite och jag kontaktade Mark Owuya. Även känd som Mark In Da Park.
Efter ett par dagar fick jag ett svar från honom om att han gärna skulle bli intervjuad av mig för min blogg.
Vi ville båda träffas face-to-face men det gick inte, jag var upptagen och han var upptagen. Så det blev via facebook.

Nu är intervjun klar, men jag har inte sammanfattat den än. Men jag jobbar på det. Intervjun skulle egentligen komma ut innan JVM satte igång, men nu får jag väll bara jobba hårt på båda sakerna.
Under tiden som JVM pågår så kommer jag skriva lite om min lillebrors cuper. Han ska spela 2 cuper under julen och jag att skriva om hans matcher. Så jag vill inte få något gnäll om det.

Men nu ska jag sova. Hoppas alla hade en underbar jul. Ses mest troligt imorn.