J-18 SM!!

Hejsan!

Igår spelades finalen i J-18 sm. Det var Brynäs - DIF som spelade. Det var en riktigt spännande match, som jag och min lillebror Daniel bevittnade i Globen.

Första perioden:

Brynäs hade spelmässigt övertaget och åkte mer skridskor. De skapade fler chanser men Djurgårdens målvakt Marcus Due-Boje. Helt otrolig målvakt som har otroliga talanger. Det är ett namn man ska lägga på minnet.
Brynäs tar ledningen i med 1 - 0 i första perioden genom nr 11 Josef Vasiljeff. De spelar bra men får inte så många skott på mål.

Andra perioden:

Brynäs fortsätter att spela bra och går starkt på avslut. Due-Boje fortsätter att kämpa i mål och Djurgården åker fortfarande inte skridskor utan glider mest omkring. Efter ett tag så skräper sig Djurgården och börjar åka skridskor i både anfall och försvar. Vilket även leder till att Djurgården gör ett mål. Detta sker genom 38, Rasmus Holmén.

Tredje perioden:

Den tredje perioden har ett högre tempo. Man kan känna spänningen, båda lagen har fortfarande en chans, vem kommer göra ett mål. Ett mål görs helt plötsligt av målsugna Brynäsm genom nr 16 Karl Johansson sätter pucken í mål. Sekunderna innan har Djurgårdens Andreas Jonsson satt sig i båset 2+10 för checking to the head.
När det var tre minuter kvar plockas Due-Boje ut i hopp om att Djurgården ska kunna göra åtminstånde 2-2. Men Brynäs kämpar på och gör 3-1 genom Felix Eriksson och 4-1 genom Johan Larsson.
Det är så matchen slutar.

Sammanfattning:

Vilka som förtjänade att vinna, baserat på spel och motivation från starten är det ingen disskusion om. Brynäs var igång från nedsläppet och visade att de inte tänkte ge sig. Deras nr 8 Linus Fröberg (som jag hoppas vi får se mer av nästa år), spelade så ren, fin och enkel hockey att det nästan inte går att drömma om. Djurgårdens nr 46 Pontus Åberg, stod helt klart ut i matchen också. De visade båda spelskicklighet och varför de förtjänade att vara i finalen.

Imorgon blir det final och bronsmatch i J-20 SM. Bronsmatchen är mellan SAIK - Luleå HF och spelas klockan 12.00 i Globen. Finalen spelas mellan Brynäs - Leksand och börjar klockan 15.30 i Globen.